Diverse information om bilderna och sidorna.

Den gamla sidan såg tråkig ut, och fungerade inte bra för mobila användare, så jag har moderniserat den lite.

Det blev så att jag delade upp den på två sajter, en för vanliga webbläsare och en för mobila webbläsare.

Den för vanliga webbläsare nås med adressen www.telegrabbarna.com.
Den för mobila webbläsare, nås med adressen www.telegrabbarna.com/mobil.

På en del av mobilsidorna kan man se siffror som är understukna före rubrikerna. Man kan då antingen markera rubriken och välja den, eller så kan man trycka motsvarande siffra på mobilens tangentbord för att komma dit man vill d.v.s. en form av snabbnavigering.

För den tekniskt inriktade så använder de vanliga sidorna kodning enligt XHTML 1.0 strict med CSS (stilmallar) version 2.1 och mobilsidorna använder kodning enligt XHTML Mobile Profile 1.0 med stilen kodad på varje sida.

Sidorna provas med jämna mellanrum mot de senaste webbläsarna, under windows och Linux. 2015-09-27 provades Microsoft Edge.
Den bär sig lite "konstigt" åt när det gäller bredden på vissa kolumner i tabeller. Det kommer väl att ordna sig framöver.


Alla bilder läggs upp i servern i den storlek jag får dem. När de visas kommer storleken att vara c:a 460 pixlar breda. Högerklickar ni på bilden och tar hem den kan den vara både större eller mindre jämfört med den ni ser på skärmen. Det blir också så att bilder som är väldigt stora i original ex. 2048 x 1024 pixlar, kan se lite "konstiga" ut när de skalas ned till 460 pixlar. Ta hem en sådan bild så får ni se hur den egentligen ser ut.


webmastern